Kategorier
Boende

Trägrind blir snyggt på framsidan!

Det är det här med att välja grind till sin tomt. Jag bor granne med en minigolfbana och tycker det skulle vara skönt att få upp ett ordentligt staket med grindar mot gatan.  Det lutar åt trägrindar än så länge men det finns så mycket olika sorter och annat att tänka på. En trädgårdsgrind är utformad för att tjäna två syften – att hålla husdjur, människor eller annat borta från din trädgård, och för att fylla en dekorativ funktion. Trädgårdsgrindar finns i många olika typer och stilar och de vanligaste är:

Dekorativa grindar – dessa grindar är tillverkade av material som smide, mässing eller stål eller trägrindar. De finns i ett stort utbud av attraktiva designer. De är i första hand avsedd att vara ett inslag i din trädgård.
Metallgrindar – dessa portar inkluderar de gjorda av mässing, aluminium, stål, smide och gjutjärn. De är otroligt tålig och pågå under en lång tid när korrekt vårdas. Metall portar kan formas till ett stort utbud av mönster.
Trägrindar – dessa grindar är tillverkade av olika typer av trä och allt från enkla stilar helt i trä eller utsmyckade. Dessa portar kan vara i trä eller i kombination med andra material såsom smidesjärn för att skapa dekorativa ornament.
Japanska portar – det är grindar av trä eller bambu och är inredda för att framkalla en japansk känsla. Det finns en rad olika former och stilar tillgängliga.

Inte lätt att välja som sagt. Här kan man titta på en fin trägrind, jamtgarsgard.se. Jag tror att jag kommer att välja en grind i trä eftersom staketet ska vara i det.