Kategorier
Minigolf

Trevligt sällskap på en restaurang i Umeå.

När vi satt på en restaurang i Umeå för ett tag sedan träffade vi på ett utländskt par. De var från Brasilien och de satte sig vid bordet jämte oss. Restaurangens bord var ganska tätt satta så vi började samspråka efter några glas. De undrade vad vi gjorde till vardags och vi sa att vi hade en minigolfbana utanför Umeå. De tittade på varandra och frågade sedan vad det var för något. De hade aldrig hört talas om detta. Vi blev lite snopna då vi tagit för givet att de flesta visste vad detta var men jag förklarade ungefär så här:

Minigolf, även känd som miniatyrgolf och utomlands ibland som crazy golf, är en utlöpare av sporten  golf. Det spelas på banor som består av en serie hål (vanligtvis en multipel av 9) liknar sin vanlig golf men kännetecknas av sin korta längd (oftast inom 10 meter från tee till koppen).Banorna är gjorda med flera olika material och konstruktioner såsom mattor, astroturf och betong. En geometrisk layout kräver ofta  icke-traditionella satta linjer såsom konstgjorda hinder och tunnlar, rör, ramper, betong, metall, glasfiberformer och rörliga hinder som till exempel väderkvarnar. Miniatyrgolf behåller många av dessa egenskaper, men utan att använda någon rekvisita eller hinder, är det enbart en miniversion av sitt moderspel.

Paret hade rest runt i Sverige en vecka och skulle vidare i morgon. Det var lite synd eftersom vi gärna visat dem lite mer och bjudit ut dem till banan för spel. Till er andra kan jag tipsa om en trevlig restaurang i Umeå. Gillar man hästar har man fin utsikt kan jag lova. Travrestaurangen heter Stallmästaren och är väl värd ett besök. Vem vet vad du träffar på för trevligt sällskap?