Borrning så gör man

Arbetarna sätter upp riggen och startar borrningen. Först från starthålet, de borrar en yta hål ner till ett förinställt djup, vilket är någonstans ovanför där de tror att oljefälla finns. Det finns fem grundläggande steg för att borra ytan hålet:

Placera borren, krage och borrör i hålet.
Fäst kelly och skivspelare och börja borra.
Som borrning fortskrider, cirkulera slam genom röret och ut från bit flyta berg sticklingar ut ur hålet.
Lägg till nya sektioner (leder) av borrör som hålet blir djupare.
Ta bort (snubbla ut) borröret, krage och lite när det förinställda djupet (allt från några hundra till ett par tusen fot) nås.
När de når den förinställda djupet, måste de köra och cementera hölje – plats hölje-rörsektioner i hålet för att förhindra den från att kollapsa in i sig själv. Höljet Röret har distanser runt utsidan för att hålla den centrerad i hålet. Borrning i Gnesta akerberg-son.se.

Höljet besättningen sätter foderröret i hålet. Cement besättningen pumpar cement ner foderröret med hjälp av en bottenplugg, ett cementslam, en övre plugg och borra lera. Trycket från borrslammet bringar cementuppslamning att röra sig genom höljet och fylla utrymmet mellan utsidan av höljet och hålet. Slutligen är cementet får härda och testades sedan för sådana egenskaper som hårdhet, anpassning och en ordentlig tätning.

Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *