Granne till minigolfen bjuder på fest i sitt uterum.

En av de grannar vi har utanför minigolfen kikade in igår och hörde sig för om vi ville komma och äta i deras uterum. Han var så stolt över det och hade bjudit in flera andra av grannarna. Det var som om det lyste om gubben när han pratade om hur de äntligen hade gjort slag i saken och köpt det där uterummet de alltid velat ha. Jag svarade att det var klart att vi kom och det var ju vår sista helg här innan vi stänger. Det börjar bli alldeles för kallt för att spela minigolf nu.

I kväll hälsade vi på paret och blev serverade allt möjligt gott! Innan hade vi bara hälsat men nu fick vi faktiskt ett par goda vänner på köpet. Deras uterum var mycket fint och de hade inrett det med växter och det kändes ombonat. Albert som mannen hette, gav oss tips på var vi kunde hitta ett fint uterum, halle.se. Nu när jag har sett hur deras såg ut, är faktiskt jag också sugen på att köpa ett till vårt hus hemma. Känslan att sitta där en ljummen sensommarkväll! Både jag och min familj är riktiga utemänniskor men ibland är det inte trevligt att sitta ute i regn eller när det blåser.

Till bilskroten med hjälp av maskintrailer.

Nu har alla i området tröttnat på den skrotbil som stått på parkeringen i evigheter. Den står dumt till och den saknar både nummerplåtar och inredning. Det finns många orsaker till att vi vill att den försvinner inte bara att den är rent förskräckligt ful att se på. Barnen leker i området och kan skada sig på den. Skrothögen tar också upp en plats som behövs för gästerna till minigolfen. Ingen ägare går att få tag i då den saknar alla nummer som ev skulle kunna leda oss till ägaren och ingen i området vet vem han eller hon är. Polisen kan heller inget göra och vi har därför beslutat oss för att hyra en maskintrailer och få bort eländet! Vem kan hävda att den är deras när inga nummer finns? Jag tror inte ens att det rör sig om en person som bryr sig. De har nog bara velat bli av med den utan att betala för det. Man kan bli galen på den sortens människor! Här kan man iallafall hyra en maskintrailer, midtrailer.se. Jag ska ringa dem i morgon och se om de har något ledigt. 

Läget i området är annars lugnt och stilla. det märks att hösten börjar smyga sig på. Nästa vecka stänger vi minigolfen helt för säsongen. Den har varit öppen på lördagar efter sommaren. Det ger en välbehövlig paus och vi ska åka i väg på semester! Men som sagt, först hyra maskintrailer och till skroten med bilvraket!

 

Bergvärme installeras bredvid minigolfen i Stockholm.

Vi har fått något intressant att kika på här bredvid minigolfen här i Stockholm. Det är nämligen två hus som ska installera bergvärme och just nu är det borrning som pågår. Själv har jag bara hört ordet bergvärme men inte funderat så mycket mer på det. Kul att få se hur det går till på nära håll! Man måste ha en värmepump till exempel i källaren på huset och så måste man ha ett tillstånd så klart. Jag var över och pratade lite med gubbarna förut och tänkte de kunde komma över på en grillad korv om de var hungriga. Vi håller nämligen på att fixa på golfen inför nästa säsong. Det har blivit en hel del högar av ris och sån’t som man får elda här ute så det gör vi och grillar korv! 🙂 Här kan man läsa mer om bergvärme i Stockholm, energipartner.se. Det ska jag kolla upp lite noggrannare själv när vi lämnat Stockholm och campingen nästa vecka. När säsongen är över får vi äntligen varva ner och ta det lugnt. Under vår och sommar har vi oftast full beläggning och därmed finns ingen tid till något annat. Vi brukar åka till Asien två månader då det är som kallast här hemma.

 

En riktig golfweekend i Värmland :-).

Tänk, att jag ska få åka på en riktig golfweekend och till Värmland dessutom! Min make tyckte det var på tiden att vi provade på lite riktig golf och inte bara gå på vår egna bana och putta på bollarna. Han slog på stort och beställde en golfweekend i Värmland, Dömle! Visst ser väl Dömle Herrgård ut som ett riktigt drömställe? Det finns så mycket vacker där att jag knappt kan bärga mig. Jag har nämligen aldrig varit i de trakterna av vårt långa land. Innan jag träffade min man reste jag mest till varma och tropiska klimat. Tyvärr tycker inte min man om att flyga och därför blir det med att vi semestrar i Sverige och ibland Tyskland. Båt går bra! Det är bra på så sätt att jag får se delar av Sverige som jag kanske aldrig besökt annars, som nu Värmland. Hade jag inte träffat honom hade jag nog aldrig rest runt här hemma eller ens provat minigolf. Nu ska man alltså iväg på en golfweekend också. Tänk om mina vänner från förr vetat det. Fast vem vet, de kanske också har tröttnat på somrarna på partyöar utomlands? Det vore kul att råka på dem här någonstans i framtiden.

Borrning så gör man

Arbetarna sätter upp riggen och startar borrningen. Först från starthålet, de borrar en yta hål ner till ett förinställt djup, vilket är någonstans ovanför där de tror att oljefälla finns. Det finns fem grundläggande steg för att borra ytan hålet:

Placera borren, krage och borrör i hålet.
Fäst kelly och skivspelare och börja borra.
Som borrning fortskrider, cirkulera slam genom röret och ut från bit flyta berg sticklingar ut ur hålet.
Lägg till nya sektioner (leder) av borrör som hålet blir djupare.
Ta bort (snubbla ut) borröret, krage och lite när det förinställda djupet (allt från några hundra till ett par tusen fot) nås.
När de når den förinställda djupet, måste de köra och cementera hölje – plats hölje-rörsektioner i hålet för att förhindra den från att kollapsa in i sig själv. Höljet Röret har distanser runt utsidan för att hålla den centrerad i hålet. Borrning i Gnesta akerberg-son.se.

Höljet besättningen sätter foderröret i hålet. Cement besättningen pumpar cement ner foderröret med hjälp av en bottenplugg, ett cementslam, en övre plugg och borra lera. Trycket från borrslammet bringar cementuppslamning att röra sig genom höljet och fylla utrymmet mellan utsidan av höljet och hålet. Slutligen är cementet får härda och testades sedan för sådana egenskaper som hårdhet, anpassning och en ordentlig tätning.

Golfbollsskadad tand åtgärdad med estetisk tandvård.

Japp, ni läste rätt, även om jag själv aldrig sett ordet golfbollsskadad förut. Det är iallafall vad jag råkat ut för, fast det var ett år sedan och tanden är nu fin igen. Jag fick gå till en tandläkare som satte dit en fasad på tanden som blivit grå av smällen. Nu syns det ingenting tack vare estetisk tandvård. Faktum är att jag blev så nöjd med resultatet och det var nytt för mig att det gick att återställa eller fixa tänder på detta sätt. Om dina tänder är missfärgade, sneda eller olika långa ska du inte vara rädd att gå och fråga en tandläkare om råd. De kan lösa nästan alla problem med dina tänder. Estetisk tandvård kostar en del men jag tycker att det är värt varenda krona. Tänk så mycket pengar man lägger på annat onödigt. Jag ger ett tips till den som vill veta mer om estetisk tandvård, Kent Nyman! Livet är för kort för att inte vilja le och visa sina tänder. Det går att göra något åt problemen och det är inte alltid att det behövs drastiska åtgärder. Ibland kan en vanlig tandblekning och rengöring lösa det. Själv ser jag numera upp för golfbollar och vill undvika att få en sådan till i nyllet!

 

 

 

Minigolfen får stödmurar…

Det kommer att bli en del trafik på vägen utanför och vi tänkte bygga upp en sorts grön vall där. Det är snyggare än ett stängsel och vi vill gärna att barn får springa omkring utan att föräldrarna är oroliga då de spelar minigolf. Vi tänkte ta hjälp av stödmurar och sedan göra planteringar i olika höjder. Stödmurar kan man göra väldigt mycket med och jag har det hemma i min trädgård. Den såg väldigt platt och tråkig ut innan jag fick upp dem.

Det är tänkt att det ska bli färdigt till nästa säsong och vi har hittat en firma vi tänkte kontakta för att få lite hjälp med detta. Här kommer en länk till dig som behöver hjälp eller vill veta mer om stödmurar, betongpoolen. Det kommer behövas mycket växter för att det ska se riktigt lummigt och fint ut, som den grönskade vägg vi vill ha. Arbete finns med andra ord hur mycket som helst och det kräver en hel del planering också. Jag tycker själva funderandet och att planera och titta på lämpliga växter och så vidare, är halva det roliga i ett sån’t här projekt! Det är inte utan att jag längtar tills nästa säsong, när stödmurarna är uppe!

 

 

 

Exklusiva klockor hittade på en bänk vid minigolfen.

Igår hittade vi några som glömt kvar lite saker på en bänk vid minigolfen. Det var bland annat två lite mer exklusiva herrklockor. Vi har lämnat in dem till Polisen men undrar vad som hänt? Kanske var det några i det överförfriskade gänget som var här igår som glömde sina klockor där? Det lär vi kanske aldrig få veta men klockor är intressant. Jag tänkte köpa en ny själv. Det finns lite olika saker att tänka på när man ska välja en ny klocka. Här kommer en länk för dig som är nyfiken på klockor, adenfalks.se. Några tips om att välja rätt klocka…

Det är lätt att bara köpa en billig klocka som fungerar som en modepryl,
Hur väljer man den perfekta klockan då? Det finns några enkla saker att veta om du vill få precis rätt klocka på handleden. Detta är det första steget innan man ens tittar på en klocka, är att välja vilken rörelse den ska ha, eftersom rörelsen kommer att diktera kvaliteten på klockan, och därmed dess pris. Det finns två grundläggande rörelser: mekaniska och elektroniska. Elektroniska klockor håller korrekt tid genom stadig puls av en noggrant skuren kvartskristall, och drivs med ett batteri eller en automatisk rullmaskin; dessa är i allmänhet billigare. Mekaniska klockor använder en liten pendel för att hålla tiden; och de finns på lägre prisnivåer.Det finns två grundläggande rörelserna: mekaniska och elektroniska

Efter att ha valt en föredragen rörelse, måste du tänka på vad du behöver använda din klocka som. Klockor spänner över alla prisklasser och har funktioner som sträcker sig från vattentäta, för att spåra oceaniska tidvatten, och till och med klockor med integrerad GPS, så det är viktigt att tänka på vilka funktioner man faktiskt använder, eftersom nästan alla funktioner ökar kostnaden.

Storleken på klockan i sig är viktig eftersom det bör passa bekvämt på handleden utan att hänga över kanterna.. Om en metall klocka är dina önskemål, se till att matcha den till någon annat metalltillbehör som du kanske bär; eller överväg att köpa en läderrem som ett billigt sätt att förändra utseendet. Ett genomtänkt tillbehör som säger mycket om vem du är genom både sin stil och funktion.

En miniugn behöver vi ha!

Som alla redan kanske hört ska vi öppna den lilla kiosken på minigolfen igen. Där ska det säljas lite smått och gott tilltugg mest sådan som vi värmer upp. För att detta ska fungera ska vi handla en miniugn. Det får inte plats en stor vanlig standard och dessutom tror vi inte att det skulle behövas. Visserligen kanske en micro räcker men vi vill ha lite större valmöjligheter. Man kan ju faktiskt inte laga så mycket mat på ett kul sätt i en sådan, därför vill vi ha en miniugn.

Jag har haft en sådan i min husvagn innan och jag är nöjd! Här kan du kolla på olika modeller av miniugn, spisabutiken. Det finns lite olika modeller att välja på och jag vet inte riktigt vilken vi ska ha ännu. Det kommer bli en frys också så klart. Den behöver däremot vara av lite större modell så att vi får plats med mat att värma upp till hungriga minigolfare. Självklart måste vi även få plats med glass! Blir nästa sommar lika varm, kommer det gå åt mycket glass och mindre saker att värma på. Nu är det snart höst och de som besöker minigolfen då vill snarare ha något litet varmt, kanske en pizzabit eller en liten hamburgare.

Företagsetablering på andra sidan banan.

Nyss fick vi veta att det kommer att ske en företagsetablering bredvid minigolfbanan. Det ser vi positivt på eftersom det troligen kommer att dra mer kunder även till oss. Vi har ännu inte fått veta exakt vilka företag som kommer att etablera sig här men det blir nog bra vad det än blir. Här kan du läsa mer om företagsetablering, etablerailjungby.

Vi kommer själva att fixa med mycket markarbete och jobb här innan nästa säsong. Det kommer bli en stor grön vägg av stödmurar  mot den sidan där företagsetableringen ska ske. Jag har tänkt mig som en grön och lummig mur med en explosion av fina färger i olika höjder. Om man får önska lite skulle jag hemskt gärna se att det öppnade en trevlig restaurang på andra sidan. Det är nämligen något jag saknar med att jobba lite utanför stadens utbud. Visserligen är det inte fel att käka sin medhavda mat och lyssna på fågelkvitter och folk som minigolfar, men ändå, man kan få önska iallafall…